Nu presenterar vi moderatorerna för Persontrafik 2024

Det är nu ungefär 8 månader kvar till Persontrafik och vi är glada över att nu kunna presentera våra moderatorer för mässan. Efter att ha varit med under Persontrafik 2022 kommer Karin Klingenstierna tillbaka 2024. Vår andra moderator är Per Ankersjö som är med på Persontrafik för första gången.

Karin Klingenstierna har över 25 års erfarenhet som moderator med ett tusental event i bagaget. Det inkluderar allt från svenska och internationella konferenser, seminarier, kongresser, samtal och debatter. Med en bakgrund som gymnasielärare har Karin en god förmåga att inhämta och strukturera kunskap, inkludera deltagare, äga en scen men låta andra skina. Komponenter som är givna i moderatorsuppdraget. Karin är en generisk moderator och spänner över flera olika ämnen. Det kan t ex handla om transport och infrastruktur, flyg och rymd, hållbar samhällsutveckling, bygg- och fastighetsbransch, hälsa, vård och omsorg, och kultur. Flera av dessa ämnen förs samman på just Persontrafik.

-Jag är med och modererar Persontrafik för andra gången. 2024 ser jag fram emot att få uppdateringar vad gäller trender, politik, forskning, teknik- och systemutveckling, och förstås ta del av ett antal goda exempel från Sverige och övriga välden. Sen är det otroligt energigivande med alla positiva, engagerade och kunniga människor som arbetar med och för Persontrafik, både på och utanför scenen. Och att kliva in och skåda framtiden i en sprillans ny bussmodell på mässgolvet är en höjdare!
Karin Klingenstierna, moderator Persontrafik 2024

Per Ankersjö har länge fått jobba med sina passioner i livet som innefattar studier i samhällsplanering, programledare och chef inom radio samt politik. Inom politiken blev det dessutom några år i hetluften. Idag är han med och driver public affairsbyrån A Beautiful soup som specialiserar sig på transport, energi och samhällsbyggnad. Per är från Stockholm där han bor med sin familj. Resor är ett stort intresse och på plats i en ny stad försöker Per testa alla former av kollektivtrafik. Det brukar vara ett bra sätt att upptäcka både staden och människorna som bor där.

-Det ska bli väldigt roligt att moderera Persontrafik 2024! Det är fantastiskt att få dela scen med folk som kan så mycket, inför en publik som är engagerad. Sedan är kollektivtrafik ett av de mest spännande områdena just nu i och med klimatomställningen, städernas hållbarhetsarbete och den snabba teknikutvecklingen på mobilitetsområdet. Mina förväntningar är att deltagarna på Persontrafik ska känna att de får full koll på alla möjligheter och utmaningar – och gärna ett försprång genom att delta. Sen ska vi förstås ha kul, känna gemenskap och komma hem med en rejäl bunt nya kontakter. Jag ser fram emot att få bidra till allt detta som moderator!
Per Ankersjö, moderator Persontrafik 2024

Persontrafik äger rum 5-7 november på Svenska mässan i Göteborg. Här samlas hela branschen för att tillsammans driva utvecklingen framåt och bidra till ett hållbart samhälle. Det bjuder även in till en unik möjlighet att nätverka, kompetensutvecklas och hitta de senaste lösningarna för kollektivtrafiken.