Volvo Bussar lägger i en högre växel inför Persontrafik

Volvo Bussar är utställarpartner på Persontrafik i Göteborg den 5-7 November 2024. Intresset för elektriska bussar växer både i Europa och i andra delar av världen. BZR Electric är en plattform som Volvo Bussar säljer och som kan anpassas till olika krav och användningsområden för kunder i hela världen och som nyligen introducerades globalt.

För att möta efterfrågan på en klimatvänligare utveckling inom kollektivtrafiken så kommer Volvo Bussar att visa upp Intercitybussen Volvo 8900 Electric, som är en ny helelektrisk lågentrebuss anpassad för intercity och pendlingstrafik. Bussen är byggd med Volvo Bussars uppdaterade förarmiljö och aktiva säkerhetssystem vilket tillsammans med förbättrat kollisionsskydd både ger en säkrare körning och en tryggare arbetsplats.

“Som ett transportföretag är det ett nöje att nu bredda vårt portfölj och erbjuda kunderna ytterligare ett transportmedel som är klimatvänligt, har hög tillgänglighet och hög komfort,” säger Andreas Baljhagen, försäljningschef för Volvo Bussar Nord. “Vi ser ett ökat intresse för e-mob-lösningar i städer över hela Europa, såväl som andra delar av världen. Vi är stolta över att vara en bidragande partner inom segmentet och vi kan erbjuda kompletta e-mob-system för både små och stora städer,” säger Andreas Baljhagen vidare.”

“När det kommer till coach så kommer Volvo Bussar att visa upp en Volvo 9700 DD med sin senaste 13-liters drivlina. Tillsammans med den nya motorn på 500 hk och en uppdaterad I-Shift-växellåda med ännu snabbare växlingar har du tillgång till omedelbar kraft redan från låga varv. Lägg sedan till vårt säkerhetspaket, resultatet är extremt smidig kraft, mjuka växlingar för bekväm och säker körning,” berättar Jonas Pettersson, försäljningschef Volvo Bussar Syd.”

Den nya 13-litersmotorn och drivlinan har flera bränslebesparande tekniker som bidrar till att minska bränsleförbrukningen med upp till 9 % jämfört med den tidigare motorn. En ny motorrumslayout med ett unikt kylsystem som drivs av elektriska fläktar och lägre varvtal vid marschfart är två exempel. Motorn finns med tre effektnivåer, från 420 hk till 500 hk. För bättre miljöprestanda kan alla köras på HVO och 460 hk- och 500 hk-versionerna kan även köras på RME.

“Det här är bussen som gör även de mest krävande passagerarna nöjda. De sitter bekvämt, omgivna av omsorgsfullt utvalda material, en elegant inredning och harmoniska färger. Ett perfekt klimat och ett mångsidigt, förstklassigt infotainmentsystem gör den här turistbussen till det självklara förstahandsvalet för dina passagerare. Vi på Volvo Bussar är oerhört taggade inför höstens mässa för att visa upp detta fina fordon,” säger Jonas med ett leende.”

Läs mer om Volvo Bussar i deras digitala monter i länken nedan:
Volvo Bussar AB – Persontrafik