Attraktivt att arbeta i kollektivtrafiken

  • tisdag / 23 oktober / 2018
  • 11:00-12:00
  • Plats T1

Beskrivning

Hur blir kollektivtrafiken ett mer attraktivt yrkesval? Idag förväntas busstrafiken i storstäderna rulla dygnet runt, med hög turtäthet och i en alltmer utmanande trafikmiljö. Samtidigt uppger förarna att arbetstiderna är den viktigaste faktorn för att de ska trivas på jobbet. Detta gör att kraven på arbetsgivarens arbete med att utveckla arbetstidsförläggningen och arbetsmiljön ökar.
Keolis har tillsammans med Kommunal och med stöd från forskare genomfört ett projekt som utrett hur arbetstidsförläggningen ska gå till för att vara attraktiv för förarna, i linje med forskarnas rekommendationer samt effektiv för tjänsteplaneringen. Slutsatserna från projektet har resulterat i ett antal förbättrande åtgärder som nu genomförs.
Transdev och Lingio har tillsammans utvecklat världens första öppna appkurs i yrkessvenska för busschaufförer, ett verktyg för språkutveckling som baseras på bussförarnas arbetsliv. Projektet är en del av Transdevs innovationsarbete och samtidigt ett led i Transdevs arbete för att utveckla branschen och bidra till samhället. Med appen hoppas Transdev kunna locka fler till bussföraryrket och underlätta för fler att lära sig svenska.

Moderator
Peter Örn Moderator
Medverkande
Richard Aruhn Transdev Sverige AB
Maria Dahlman Keolis Sverige AB
Heléne Ekman Transdev Sverige AB
Maud Petri Rådström SLL/Trafikförvaltningen

Persontrafik 2018

Här hittar du all information om du behöver om mässan Läs vidare på vår hemsida